Aanbevelingen

ziggo_logo-100px
Robert is een professional. Hij zet je in je kracht, niet een keer maar keer op keer! Wie je denkt te zijn, staat vaak los van wie je echt bent. In vrijheid mag je ontdekken, ervaren en zien.
Fatma Turkoglu — Project Coach bij Ziggo 2014 — LinkedIn
Robert is een betrokken coach die erop gericht is om het beste uit mensen naar boven te halen. Hij doet dit vanuit een begeleidende en ondersteunende rol, waarbij de nadruk ligt op persoonlijke ontwikkeling en ontdekking. Het naar boven halen van wat er in je zit staat bij hem centraal, en op deze manier worden vaardigheden ontdekt die je niet bij jezelf had verwacht.
S. Visser — LinkedIn

tvds-logoNa een mislukte kaakoperatie kwam ik in een dal terecht. Mijn lopende opdrachten moest ik teruggeven en ik kwam noodgedwongen in de bijstand. De pijn en het ongemak waren tijdelijk maar ik greep de maanden tussen operatie en herstel aan om alles eens op een rijtje te zetten en over een andere richting na te denken.
Na bijna 30 jaar als zelfstandig ondernemer te hebben gewerkt als schrijver, vertaler en grafisch ontwerper wilde ik wel eens iets anders.
Maar wat?
Er waren een aantal sessies met Robert nodig om dat boven water te krijgen. Als je begint bij het begin (wat zijn je kwaliteiten, wat heb je te bieden enz.) dan wil je nog wel eens heel ergens anders uitkomen dan je had verwacht. Het is een weg die je niet makkelijk in je eentje bewandelt maar met een kundige gids kom je op plaatsen waarvan je het bestaan nooit had vermoed. Er komt een moment dat je alleen verder kunt, maar er zullen onherroepelijk ook weer momenten komen dat begeleiding gewenst is. Het is heel fijn om te weten dat die begeleiding altijd beschikbaar is.
Theo van der Ster — http://www.theovanderster.com

Bringing my entrepreneurship to a higher level using “Business Model You” coached by Robert Hemelaar.
Hafida Zahzah — LinkedInMaroc at Work

maroc-at-work

Ik heb Robert leren kennen als een warm persoon die op een heel persoonlijke manier met je omgaat. In de gesprekken met hem zet hij je tot denken over wie jezelf bent en wat je kunt bereiken.
Hierin komen er zaken naar boven waar jezelf niet aan hebt gedacht of die naar de achtergrond zijn verdwenen en toch weer naar boven komen. Robert is zeer terzake kundig, maar tevens heel persoonlijk en dat maakt dat je jezelf kunt zijn en tevens kunt ontwikkelen, zowel persoonlijk als zakelijk.
E.R. van Commenee
En ineens werd ik ontslagen! Ja ik wist wel dat het bedrijf waar ik al 24 jaar werkte het niet goed ging maar dit had ik niet verwacht! Met meer vragen in mijn hoofd dan antwoorden ben ik bij Robert te rade gegaan. In een aantal coachingsessies heeft hij mij antwoorden gegeven op wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Met zijn rustige manier van werken laat hij je inzien dat je de energie op de toekomst moet richten omdat het verleden echt achter je ligt!
Luc Oosterbosch
Ik heb met Robert regelmatig gesprekken over de dingen die belangrijk zijn voor mij. Daarover te praten geeft iedere keer weer nieuwe inzichten en kom ik verder. Dat is inspirerend en na een gesprek kan ik met hernieuwde kracht verder.
Reinoud van Mens – LinkedIn
Je merkt aan Robert Hemelaar dat hij uit jarenlange ervaring spreekt als het om bedrijfsmatige samenwerkingsverbanden gaat. Hij is zelf een ervaren teamspeler en kan precies vertellen wat nodig is om een groepje mensen jarenlang productief te houden. Bijvoorbeeld: eerst heel goed luisteren en zorgvuldig formuleren. Steeds opnieuw helpt hij om conflicten voor te blijven, om zinvolle feedback te krijgen en om de kwaliteiten van mensen tot hun recht te laten komen. Mensen moeten gezien worden in het licht van hun inzet en prestaties. Als coach van entrepreneurs en leidinggevenden helpt Robert mensen weer terug te keren naar hun sterkste kanten. En hij laat je net even verder kijken dan je gewend bent en helpt je om het grote geheel niet uit het oog te verliezen. Daarvoor beschikt hij over een arsenaal aan coachingtechnieken. Hij kent stappenplannen en heeft een groot repertoire aan vragen.
Lucas A.C. Derks is sociaal psycholoog (PHD) en schreef samen met anderen Essenties van NLP en NLP in Nederland. Het boek Sociale Denkpatronen heeft hem internationale bekendheid onder vakgenoten verleend — Lucas op Wikipedia
Als gedreven en toegewijd adviseur weet Robert je ondernemerschap naar een hoger niveau te tillen. Met zijn technieken uit Sociaal Panorama staat hij voor een harmonieuze combinatie van persoonlijke en zakelijke groei.
Claudie van Ginneken — LinkedInAnachroon

Robert ervaar ik als een professionele, betrokken en betrouwbare coach. Door de juiste vragen te stellen, je te laten denken over je innerlijke krachten en vervolgens deze krachten te leren benutten. Wij behandelen verbeterpunten van mij op een leuke manier, hij weet mij elke keer weer te verrassen met de verschillende oefeningen.
Willem Bastiaans — LinkedIn

wanda-logo

Vanuit zijn financiële deskundigheid stond Robert mij bij op enkele cruciale momenten in mijn ondernemerschap. Valkuilen werden vermeden en middels enkele rake vragen bracht hij me tot de kern van de zaak en de oplossing van het probleem. In zijn coachingsstijl is hij vasthoudend én inlevend. Zijn technieken en oefeningen uit het Sociaal Panorama waren meermaals eyeopeners voor me en zorgden voor vertrouwen in eigen kunnen.
Wanda Sluyter

Rens, student verpleegkunde MBO-niveau 4. Ik moest van mijn opleiding starten met het traject MatchMentor. In een paar gesprekken leerde ik Robert kennen en al snel bemerkte ik een klik. Dit groeide verder naar vertrouwen. Er was wederzijdse inzet. We kwamen erachter dat ik nog wat steekjes liet vallen bij het stukje plannen van de leerstof. Door hieraan te werken met Robert ging ik makkelijker en duidelijker mijn agenda gebruiken. Dit resulteerde al gauw in resultaat. Hierdoor hadden we tijd over en zijn we gaan werken aan mijn uitstraling omdat ik dit zelf belangrijk vond in mijn vak. Hierin heeft Robert meerdere leuke en interessante voorbeelden waardoor je zelf inziet hoe je op anderen overkomt.
Rens Manders — LinkedIn

Robert is een professioneel persoon. Wij ervaren het coachtraject met Robert als zeer prettig. Hij kan goed doorvragen, goed luisteren en geeft ook zijn mening. Doordat hij dit op deze manier doet weet hij ons scherp te houden en ons langer na te laten denken over eventuele ideeën. Waar wij door ons enthousiasme punten missen, weet hij ons daarop te attenderen.
Basnue installatietechniek bv

Robert luistert goed en observeert scherp. Door het stellen van de juiste vragen kan hij je zelf laten ontdekken hoe je je carrière wilt vervolgen. En dat geldt ongetwijfeld ook voor je persoonlijke ontwikkeling.
Greetje Heijmans — LinkedIn